Gode råd til jobsøgningen

Gode råd til jobsøgningen

Skal du søge job? Så ved du sikkert også, at det ikke altid kan være lige let. Det kommer meget an på branche, dine kompetencer, fremtoning og en lang række andre ting, når potentielle arbejdsgivere skal finde ud af, hvem der skal besidde deres ledige stilling. Der er dog rigtig mange jobsøgere, der ikke giver dem selv en fordel. Alt afhængig af din branche kan du nemlig selv være proaktiv og på den måde stå skarpere end dine konkurrenter. Her i artiklen kommer vi ind på nogle af de ting, som du kan gøre.

Få styr på det basale

Først og fremmest skal du få styr på de basale ting, når du skal søge job. Sørg for at tage nogle professionelle billeder, der er målrettet den stilling, du gerne vil søge. Søger du job på et reklamebureau, må der gerne være lidt kant, men skal du søge en stilling i en branche som finansbranchen, så vil det være bedst med noget mere formelt tøj. Ligeledes bør du også sikre dig, at der ikke er nogle dumme stavefejl og lignende i dine ansøgninger og på dit CV. Sørg også for at lave et professionelt layout. Arbejder du en kreativ branche kan du igen skille dig ud her. Er du en mere formel branche er det bedst at gøre det mere simpelt og stilrent. Et andet godt og basalt er også at sørge for, at der ikke ligger nogle billeder fra en sen lørdag nat i baren på dine sociale medier. Få opsat en professionel LinkedIn profil og få dit netværk til at anerkende dine kompetencer så en potentiel ny arbejdsgiver kan se det.

Lav en personlig blog

Det kan give en forlomme, hvis du laver en blog, hvor du deler ud af din viden inden for det fag, du ved alt om. Er du for eksempel bogholder kan du lave en blog med indhold om bogholderi, er du advokat kan du lave en blog med jura-indhold og så videre. Der er oceaner af muligheder. Har du en blog med 10-20 saftige indlæg der udstråler den passion, som du forhåbentligt besidder, så det er guf i en arbejdsgivers øjne. Det viser noget engagement og noget passion. Det kigger mange arbejdsgivere efter, når de skal ansætte. Det behøver ikke at være svært at lave en hjemmeside i for eksempel Wix eller WordPress. På din hjemmeside kan du også lægge anbefalinger ud. Det kan være fra tidligere arbejdsgivere, der har noget positivt at sige om dig. Du kan lave en præsentationsvideo. Ja, det er kun kreativiteten, der sætter grænser for, hvilken slags indhold du kan lave på sådan en hjemmeside.

Meld dig ind i en a-kasse/fagforening og få hjælp til jobsøgningen

Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, så bør du helt sikkert overveje at melde dig ind i en a-kasse eller en fagforening. Her kan der være rigtig meget hjælp at hente, når det kommer til at søge job. Mange har nogle personlige samtaler, hvor du blandt andet kan få hjælp til CV, ansøgninger osv. Mange a-kasser afholder samtidig diverse arrangementer, hvor du kan udvide dit netværk. En rigtig god mulighed, hvis du gerne vil i job hurtigst muligt. Mange a-kasser og fagforeninger har også nogle rigtig fine guides liggende, når det kommer til jobsøgning og generelle råd.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *