Kan jeg få energirigtige vinduer, der passer til mit hus af ældre dato?

Kan jeg få energirigtige vinduer, der passer til mit hus af ældre dato?

Det kan være svært at beslutte sig for at skifte til nye vinduer, hvis man har et ældre hus, der har et bestemt udtryk, man ikke vil undvære. Der kan derfor opstå et dilemma mellem at have det fine hus og at være miljørigtig. Man kan jo altid bare skrue lidt ekstra op for varmen i vinteren, tænker man måske. Men man behøver ikke gå på kompromis med husets udtryk og sjæl, når man vil have de nye energivinduer. Grunden til at man måske kunne tro, at man ikke kan få passende vinduer, er, at energivinduerne ikke findes i typer, med små ruder med sprosser imellem, som der for eksempel er i de gamle dannebrogsvinduer og bondehusvinduer. Men der er en løsning. 

Få vinduer der passer til dit hus

Når dit nye energivindueikke kan have små ruder med gennemgående sprosser, så er løsningen det, der hedder energisprosser. Det betyder, at sprosserne ikke er gennemgående. De ligner dog almindelige sprosser, og derfor kan du få lavet den type vindue, du gerne vil have. Du undgår dermed at stå med dilemmaet om at få lavet nye energirigtige vinduer og beholde din boligs historiske udtryk. Du kan se mere om energirigtige vinduer her. 

Energirigtige vinduer er ikke kun et miljøspørgsmål

Hvis du skifter dine vinduer til de nye energivinduer, vil du opdage, at der er penge at spare på din varmeregning. Du vil således se, at det er en god investering. Hvis du bibeholder din bygnings udtryk, men får de nye vinduer, vil du se, at det er som at give dit hus et ansigtsløft. Det vil således også øge værdien på din bolig i forbindelse med et eventuelt salg. De andre gode bivirkninger ved nye vinduer er et bedre indeklima. Og i bygninger af ældre dato kan indeklimaet netop være problematisk. Her vil nye vinduer kunne gøre en stor forskel.