Sådan får du hus og have forårsklar

Sådan får du hus og have forårsklar

Når temperaturen stiger, og fuglene begynder at synge, så er det ved at være forår – og dermed tid til at få finpudset hus og have. Havemøblerne skal frem, og der skal gøres klar, så du kan nyde solen og varmen i haven. Dog kan det nogle gange virke som et stort projekt. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du får hus og have forårsklar.

Et godt indtryk

De fleste vil gerne have, at deres hus giver et godt indtryk. Det skal helst være flot og ordentligt at se på både hus og have. Derfor er det vigtigste, at der er ryddet op. Der skal ikke ligge ting og flyde i haven eller stå alt muligt unødvendigt på terrassen. Derudover kan du også rydde lidt op i planterne. Her er det vigtigst at luget det værste ukrudt væk og fjerne visne blade. Når først der er ryddet op, har du en god base for at gå videre. Du kan plante nogle fine forårsblomster og lave et lille bed. Måske kan du få malet dine vindueskarme eller andet, der trænger. Hvis du gerne vil gå all-in, så kan du også få en algebehandling af tag eller terrasse. På den måde slipper du for alger, der giver et kedeligt udseende til huset.

Det praktiske

Når du gør hus og have forårsklar, så er det også vigtigt at huske, at det også har et praktisk formål. Derfor nytter det ikke, at der er plantet blomster i hele haven, så du hverken kan komme frem eller tilbage. Tænk derfor på at det skal være enkelt og nemt – sørg f.eks. for at græsset er trimmet. Det er også en god idé at sætte nogle enkelte gode havemøbler frem. Både på terrassen og i forskellige hyggekroge rundt omkring i haven. Så får du nemt en hyggelig og forårsklar have, der indbyder til mange gode stunder.