Sådan fælder du dit træ

Sådan fælder du dit træ

Et træ i baghaven som enten er råddent eller tager alt den sol, du gerne vil have, er ikke til nogens fornøjelse. Mange får ikke fældet træet, selvom det ikke tager alverdens tid. Træfældning er egentlig en meget simpel proces. Du skal dog have styr på diverse ting som sikkerhed og udstyr, inden du begynder arbejdet. Når du er færdig med træfældningen, har du en masse stykker træ, som ikke kan bruges til noget. Eller i hvert fald ikke før du har kløvet det til brænde. Du kan få en brændekløver til at lave jobbet, så det vil gå hurtigere og nemmere til. For at finde brændekløvere kan du klikke her.

Sikkerheden kommer først

Hvis sikkerheden ikke er i orden, inden du fælder et træ, kan det gå grueligt galt. Der sker mange skader i løbet af et år, som kunne have været undgået med det rette sikkerhedsudstyr. Du bør altid bære en sikkerhedshjelm med tilhørende visir og høreværn, nogle sikkerhedsbukser og nogle sikkerhedssko. For at sikkerheden er helt i top, skal du også have det rette værktøj til opgaven. Du skal til fældning af et træ, faktisk kun bruge et værktøj. Nemlig motorsaven. Hvis motorsaven er for tung, kan den gøre arbejdet sværere, længere og mindre sikkert. En lille motorsav vil have mindre vibrationer og et flot rent snit. Det vil gøre dit arbejde nemmere og sjovere.

Teknikken til nedskæring eller væltning af et træ

Der findes to måder at fælde et træ på. Du kan enten vælge at fælde det eller vælte det. Hvis du vælger at vælte det, skal du sørge for, at træets stamme bliver skåret i den modsatte retning, af der hvor det skal vælte hen. Hvis du derimod vælger at nedskære træet, skal du starte fra toppen og ned. Her er det vigtigt, at dit sikkerhedsudstyr er helt i orden, inden du starter op.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *