Valg af sikkerhedssko – Dét skal du huske

Valg af sikkerhedssko – Dét skal du huske

Er du på udkig efter nye sikkerhedssko, er der en række ting, du bør skrive dig bag øret, inden du besøger butikker og begynder at prøve skoene på. Sagen er nemlig den, at sikkerhedssko i mange tilfælde ikke bare er sikkerhedssko – der er mange faktorer, som skal tages med i overvejelserne, når den rigtige model skal vælges. I dagens indlæg vil jeg gennemgå de ting, jeg plejer at have med i mine tanker, når vi køber sikkerhedssko hos kbhgulvafslibningtilbud.dk.

Sikkerhedssklasser

Start med at slå fast, hvorfor I skal bruge sikkerhedssko. Er det for at beskytte jer imod tunge ting, som kan falde ned, er det for at kunne modstå varme i fodhøjde, søm fra brædder, I træder på el.lign. Sikkerhedssko skal være godkendt efter en række regler og certificeringer, og har du særlige behov, bør du naturligvis altid hører forhandleren, om han kan finde de sko frem, som lever op til de krav, forholdene din arbejdsplads måtte stille. Da jeg arbejdede hos vvs-amager.dk havde vi en specifik liste over krav til vores sko som vi så kunne give vores forhandler.

Er kvaliteten i orden?

Det siger næsten sig selv, at man bør gå efter kvalitet, når der skal vælges tøj, sko eller udstyr, som har til formål at beskytte brugeren. Her bør der ikke gås på kompromis, og derfor er det en god ide at sætte sig ind i, hvilke mærker, som tilbyder den højeste kvalitet. På netbutikker, som sælger arbejdstøj og -sko, er det som regel HKSDK sikkerhedssko, sko fra Brynje o.lign. som får de bedste ord med på vejen. Læs evt. anmeldelser af de enkelte mærker rundt om på nettet – eller spørg en ven, som måske har prøvet dem. Jeg har tidligere købt sikkerhedssko fra HKSDK fra en netbutik, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Slidstyrke, pasform og sikkerhed er helt i top. Prisen for HKSDK sko er som regel lidt højere end konkurrenternes – men det lader der også til at være en årsag til.

Størrelse(r)

Skal du købe ind til hele virksomheden, er det vigtigt, fra start, at finde ud af, om mærket eller modellen, du først har kig på, findes i de størrelser, I har behov for. Generelt er det en dårlig ide at købe ens sko til alle, da folk gerne har forskellige fodformer og dermed behov ift. sikkerhedssko – men har mester valgt, at I skal gå i ens sko, er det første at undersøge naturligvis, om skoen findes i størrelserne 42-52, hvis det er behovet, I har. Ikke alle mærker fører de helt høje størrelser. De fleste går “kun” til 48.Pris

Selvom pris aldrig må være det vigtigste parameter, når du handler sikkerhedsudstyr, er det alligevel en god ide at se sig for. Priserne for sikkerhedssko varierer nemlig meget, og der er selvfølgelig ingen grund til at snyde sig selv. Lige netop arbejdstøj og sikkerhedsudstyr til arbejdspladsen er ikke nær så prisfølsomt som f.eks. modetøj og oftest er der kun 5-10% at spare, hvis en forhandler skulle holde udsalg, fødselsdag el. køre rabatkampagner. Har du tid at vente, er 5-10% selvfølgelig også gode penge at spare, hvis du køber ind til flere medarbejdere. En dag som fx black friday er oplagt at handle på, da der her kan være mange penge at spare.

Udseende

Har din virksomhed en bestemt farve i logoet, og vil I gerne have, at tøj og sko passer til denne, er det selvfølgelig noget, du bør have i tankerne. Er det ikke tilfældet, og er det bare for at se smart ud, du tænker på udseendet – vil jeg på det kraftigste fraråde at lade det være afgørende for dit valg af sikkerhedssko.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *